skip to Main Content

Help mee jonge meisjes te bevrijden!  

Van 13 tot en met 19 mei laten mensen zich voor twaalf uur opsluiten in hokjes bij Expocafé Zamen. Hun portretten worden geveild om geld in te zamelen voor de organisatie Free a Girl. 

NOORD – Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Jaarlijks organiseert de stichting de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’ om nog veel meer meisjes te kunnen bevrijden. Tijdens de actiedit jaar van 13 mei tot en 19 mei, komen er bij Nederlandse horecazaken hokjes van één bij twee meter te staanIn die hokjes, die symbool staan voor de kooien in Indiase bordelen, laten bekende en minder bekende mensen zich vrijwillig opsluiten. Iedereen kan zich inschrijven voor deze actie. Maar alleen als je minimaal €2.500 aan donaties hebt binnengehaald, krijg je een ‘gevangenisplek’ en word je op één dag voor twaalf uur vastgezet op jouw voorkeurslocatie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via lockmeup.nl. 

Uitnodiging 

De hokjes komen onder meer bij Amsterdamse horecazaken te staan, zoals bij Expocafé Zamen aan de Zamenhofstraat 150Rond de twee hokjes van dit kunstenaarscafé worden schildersezels gezet. Zamen nodigt bekende en onbekende kunstenaars uit om de deelnemers in de kooi te portretteren. De gemaakte kunst wordt gedurende de actieweek verzameld en tentoongesteld in het café. Op 19 mei wordt de kunst geveild. De opbrengst daarvan gaat naar Free a Girl. Waarom dit café de stichting steunt? ,,Omdat wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om zichzelf te kunnen zijn, vechten wij mee voor de meisjes die niet vrij zijn.
 

Re-integratie

Free a Girl vecht niet alleen om meisjes te bevrijden, maar werkt ook keihard aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen tien jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes Aziatische bordelen. Meer info: freeagirl.nl 

[CREDIT]
Beeld: Patricia Jacob 
 

Back To Top
Zoeken