skip to Main Content

Help de Weggeefwinkel met geven!

De Weggeefwinkel in de Bloemenbuurt bestaat vijf jaar. Wie het niet breed heeft, kan er gratis spullen halen. De Weggeefwinkel heeft een dringend tekort aan winterkleding.

NOORD – Om minder draagkrachtigen te helpen begon Tiny Wouters vijf jaar geleden een Weggeefwinkel aan de Heliotroopstraat 28. Mensen kunnen hier terecht voor gratis kleding, beddengoed, baddoeken en voor levensmiddelen die lang houdbaar zijn. Toen ze onlangs haar voorraad checkte, merkte ze dat ze het een en ander mist. Zo is er een tekort aan winterkleding, terwijl in koude dagen, die mogelijk nog gaan komen, de vraag ernaar groot is. Op de site van stadsdeel Noord doet ze dan ook een dringend beroep op de gulheid van Amsterdammers en vraagt ze hun om dames- en/of herenkleding die ze over hebben te doneren. Levensmiddelen die minimaal een jaar houdbaar zijn en verzorgingsproducten zijn ook welkom. Voor donaties kunt je op woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur in de winkel terecht. Je kunt ook contact opnemen via tiny.wouters@kpnmail.nl of 0655327515.

Kans

De winkel is twee dagen per week open. Gemiddeld komen er per dag zo’n veertig tot vijftig mensen spullen halen. Tiny Wouters houdt de winkel bewust laagdrempelig. ,,Ik weet dat het soms moeilijk is om hulp te zoeken. (…) We willen iedereen een kans geven.”

Back To Top
Zoeken