skip to Main Content

Heimweewinkel in De Pijp 

Britten en anglofielen van over de hele wereld kunnen zich bij de nieuwe expatwinkel in De Pijp te buiten gaan aan typische Engelse kerstproducten Christmas puddings en fire crackers. 

ZUID – Britten die heimwee hebben naar crumpets, scones en chocolade van Cadbury, kunnen terecht bij Kelly’s Expatshop in De Pijp. De winkel richt zich vooral op Britse expats die niet zonder hun bacon, worstjes en tea kunnen, maar is natuurlijk ook leuk voor Nederlandse anglofielen. De zaak is vlak voor Kerst opengegaan. Zo kunnen klanten zich ook nog even te buiten gaan aan Christmas puddings, kalkoenvulling en Christmas crackers. De winkel is al jaren een begrip in Den Haag en Wassenaar, waar ook veel expats wonen. De wens van eigenaar Kelly Kelly (dat is haar voor- en achternaam) was al jaren om naar Amsterdam te komen, maar ze kon nooit een goed pand vinden, zo meldt ze in Het Parool. Eerder zat er in het pand een telefoonwinkel. 

Ook online
Klanten kunnen er niet alleen terecht voor hun Engelse producten, ook Amerikaanse en zelfs Mexicaanse en Indiase kruidenierswaren zijn er te koop. Wie geen tijd heeft om naar De Pijp te gaan, kan zijn heimweeproducten ook online kopen. Zo levert Kelly ook kalkoenen in alle soorten en maten.  

Beeld: Robert Bye voor Unsplash

Back To Top
Zoeken