skip to Main Content

Heesterveld als covermodel

Via een splinternieuwe reisgids speelt Zuidoost zich flink in de kijker. Om toeristen te verleiden naar het stadsdeel te gaan, staat Heesterveld op de omslag.

ZUIDOOST – De Neighbourhood Guide/ Buurtengids Amsterdam 2019 is sinds enkele weken uit. Deze toeristische gids van marketingorganisatie Amsterdam & Partners bevat informatie over verschillende wijken in de stad, inclusief Zuidoost. Voor de cover is gekozen voor een foto van een van de paradepaardjes: de creatieve buurt Heesterveld. De gids, die zowel in het Engels als Nederland is geschreven, wordt gratis verspreid in de stad en bij hotels. De gids is ook te downloaden via issuu.com/iamsterdam/docs/buurtengids_2019_en_nl.

Multicultureel
In het hoofdstuk over Zuidoost wordt – hoe kan het ook anders? – het multiculturele karakter van het stadsdeel benadrukt. Er is aandacht voor culinair centrum World of Food met zijn 25 soorten eten, variërend van Armeens tot Liberiaans. Ziggo Dome wordt genoemd, evenals de Johan Cruijff Arena, immers: het thuishonk van Nederlands ‘most famous football team’. ‘LGBTQ friendly house and technoclub Jack’ en het Bijlmer Park Theater staan erin. Daarnaast is ook plaats voor een kleine zaak als Juicety in Heesterveld, ‘the sweestest juice bar ‘van Zuidoost’.

Back To Top
Zoeken