skip to Main Content

Heerlijk flaneren in de Wibautstraat

Heerlijk Flaneren In De Wibautstraat

Nu bierfietsen er in de ban gaan en de Wibautstraat op zondag misschien autovrij wordt, zou het best kunnen dat Oost hét gebied wordt om ongestoord te wandelen…

OOST – De Fietsersbond Amsterdam spant zich in om de Wibautstraat op zondagochtend verboden terrein te maken voor auto’s. Voorzitter Florrie de Pater zei in Het Parool: ,,Het gemeentebestuur heeft ambitieuze plannen om de auto meer te weren uit de stad, maar in de praktijk gebeurt er het laatste jaar, sinds de komst van het nieuwe college, nauwelijks iets. Wij vinden dat het tijd is voor actie, we moeten iets gaan doen.” Het plan is om op 22 september, de internationale, autovrije dag, de Wibautstraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, helemaal tot en met de Nieuwe Leeuwarderweg in Noord. Wat de initiatiefnemers betreft, wordt dit vaste prik op zondag, een dag waarop het relatief rustig is op straat. De Pater: ,,Wij willen vrije ruime op de ‘Noord/Zuidas’, van het Amstelstation, onder het IJ door, tot aan metrostation Noord. We willen laten zien wat er gebeurt als we de straat teruggeven aan voetgangers en fietsers.” De linkerbanen van de weg zouden ruimte moeten bieden aan snelle fietsers en wielrenners. Op de rechterhelft zouden kinderen kunnen fietsen en rolschaatsen en kunnen buurtbewoners wandelen met honden en kinderwagens.

Wildplassen

Ondertussen heeft de burgemeester gemeld dat zij per 1 juli de bierfiets wil verbieden in het oostelijk deel van het centrum en het Oostelijk Havengebied. In haar toelichting aan gemeenteraad schrijft Halsema: ,,In stadsdeel Oost is een groot aantal meldingen van de overlast en verkeershinder door bierfietsen. Denk aan wildplassen, openbare dronkenschap en het versperren van fietspaden. Dit is ook door politie en handhaving vastgesteld. Naar aanleiding van hun bevindingen heb ik besloten om het verbodsgebied uit te breiden.”

Back To Top
×Close search
Zoeken