skip to Main Content

Hartjeshemel in Tunnel of Love

In Venserpolder worden twee tunnels omgetoverd tot heuse kunstwerken. Een tunnel krijgt alle kleuren van de regenboog, de ander ademt liefde…

ZUIDOOST – De gemiddelde tunnel is donker en grauw. Dat geldt ook voor de twee tunnels die onder de Dolingadreef in Venserpolder lopen, zowel links als rechts van de Daalwijkdreef. Maar er wordt hard gewerkt om van deze tunnels ware kunstwerken te maken. De ene tunnel krijgt regenboogkleuren, de andere wordt een Tunnel of Love: volledig rood geschilderd en voorzien van harten die buurtbewoners zelf hebben versierd. De inspiratie voor deze liefdestunnel komt voort uit gedichten en tekeningen van basisscholen het Klaverblad, de Schakel en praktijkschool De Dreef.

Geluksroutes

Het idee om de tunnels te transformeren tot plekken die inspireren en liefde voor de buurt uitstralen, is afkomstig van Hoodlab en de buurt. Hoodlab is een woonkamer voor bewoners van Venserpolder. Vanuit de plek aan de Alfred Döblinstraat 54-56 ontwikkelt de organisatie met de bewoners plannen om van de buurt een fijnere woonplek te maken, bijvoorbeeld door sportplekken te creëren, ‘geluksroutes’ uit te stippelen of picknicktafels neer te zetten. Meer hulp van bewoners is welkom. Zie: plygrnd.city/hoodlab/.

Back To Top
Zoeken