skip to Main Content

Hart voor de K-buurt slachtoffer van foute planning

Hart Voor De K-buurt Slachtoffer Van Foute Planning

Een ramp voor Hart voor de K-buurt. De geprezen organisatie kampt met financiële tekorten vanwege een fout in de planning van de gemeente. Enkele initiatieven zijn al stopgezet…

ZUIDOOST – Een grote schok moet het zijn geweest voor de organisatie Hart voor de K-buurt. Begin dit jaar ging de subsidiekraan dicht. Of deze nog wordt opengedraaid, is onzeker. Door een fout in de planning van de gemeente loopt deze ongelijk met de subsidies. Voor de organisatie is te hopen dat de gemeente hier snel een beslissing over neemt. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt. Omdat Hart voor de K-buurt nu kampt met financiële tekorten, zijn al enkele initiatieven gestopt. Onlangs werd bekend dat de organisatie in een onderzoek werd geprezen dankzij hun inclusieve manier van werken.

Experiment

In 2019 ontving Hart voor de K-buurt voor het eerst subsidie als onderdeel van een experiment. Met dit experiment wilde de gemeente kijken of buurtbudgetten een toekomst hadden. Toen kreeg de organisatie €250.000 om in 2019 en 2020 de betrokkenheid van buurtbewoners te vergroten. Dat de subsidie tot 1 januari dit jaar duurde was overigens al sinds de start van de subsidie bekend. Er is volgens Het Parool wel sprake van dat de buurtbudgetten doorgaan. Maar hoe deze verdeeld gaan worden is dus nog onbekend. Er zijn overigens ook andere maatregelen genomen met betrekking tot de buurtbudgetten. Vanwege fraude met het buurtbudget van de G-buurt dat eerder plaatshad, is besloten dat de organisaties niet meer zelf het geld uit mogen geven. Ze mogen alleen de bestemming aanwijzen.

Back To Top
×Close search
Zoeken