skip to Main Content

Handhaving op De Wallen

Er was al jaren een alcoholverbod op De Wallen. Maar nu wil de burgemeester echt gaan handhaven. Ook het schenken van drank aan dronkenlappen wordt harder aangepakt.

CENTRUM – Het bestond al, maar werd nooit echt gehandhaafd: het verbod om buiten op straat op de Wallen alcohol te drinken. Nu heeft de gemeente in het gebied spandoeken opgehangen waarop staat dat op alcoholgebruik op straat een boete staat van €95. Een andere maatregel betreft de caféeigenaren, wanneer zij alcohol schenken aan dronken cafébezoekers kan hun zaak voor een week worden gesloten. De burgemeester wil verder dat winkels die tot zes uur in de ochtend open zijn voortaan om vier uur dicht gaan en er komt een verbod op rondleidingen in de avond. Kroegbazen lieten aan AT5 weten dat het verbod op het schenken aan dronkenlappen overbodig is omdat ze dat toch al niet doen. Ook zouden zij zelf niet toestaan dat cafébezoekers buiten hun biertje drinken. De kroegbazen vinden wel dat de handhaving tekort schiet. Davey Mell, van het bekende Old Sailor, zei tegen AT5: ,,Als ze van het probleem af willen, moeten ze niet de horecaondernemers de schuld geven, maar meer handhavers inzetten.”

Prostitutie
Komende zomer komt burgemeester Halsema met een lange termijnvisie voor het Wallengebied. Waarschijnlijk gaat daarbij ook gekeken worden naar de prostitutie, waar drie van de vier coalitiepartijen al hebben aangegeven dat ze graag zien dat die naar elders verhuist.

Beeld: Jordan Merrick voor Unsplash

 

Back To Top
Zoeken