skip to Main Content

Halsema ontvangt de Sint, maar raakt de macht tot 5 december kwijt

Sinterklaas Op De Amstel

De Sint-In, een armada op de Amstel met de stoomboot van Sinterklaas op kop, was spectaculairder dan ooit. Honderden sloepen en bootjes escorteerden de stoomboot met op de voorplecht Sint-Nicolaas met direct naast hem een roetveegpiet.

Dat kan geen toeval zijn.

De zon zette Amsterdam in een gouden gloed. En van een Zwarte Pieten-protest was op het water helemaal niets te merken.

Bij roeivereniging De Hoop en aan de wallekant bij het Amstel Hotel was het een drukte van jewelste. Daar stonden duizenden kinderen met hun ouders. Maar ook op het water van de Amstel was de sfeer gemoedelijk. De pepernoten werd van de een naar de andere boot gegooid. En sommige schippers hadden zich verkleed als Zwarte Piet!

Sinterklaas kwam veilig aan wal bij het Scheepvaartmuseum, waar hij werd ontvangen door burgemeester Femke Halsema. Voor de GroenLinks-bestuurder was het na de opening van de Noord-Zuidlijn haar tweede belangrijke publieke optreden na haar benoeming.

Sinterklaas was trouwens zeer ontspannen, want het was voor hem de 15e burgemeester door wie hij is ontvangen. En de goedheiligman maakte er geen geheim wie de komende weken de baas is in Amsterdam. ,,Vanaf nu tot en met 5 december heb ik de sleutel van de stad”, stelde hij tevreden vast.

Daarna begon de Sint aan zijn intocht door de stad. Hieronder een kleine sfeerimpressie.

 

 

Back To Top
Zoeken