skip to Main Content

Gymsquat wil de buurt laten bewegen

Gymsquat Wil De Buurt Laten Bewegen

Met hulp van jongerenwerkers van DOCK gaan sportievelingen in juli een sportplek openen én runnen in productiehuis De Valk.

NOORD – DOCK heeft diverse projecten om mensen vooruit te helpen. Een daarvan is ‘Gymsquat’, een jongerenproject dat onderwerpen als gezond gewicht en gezonde levensstijl, leiderschap, verantwoordelijkheid, financiën en talentontwikkeling bundelt. Robin Meerhoff, coördinator sport/ jongerenwerker bij DOCK: ,,De jongeren gaan in eerste instantie aan de slag met een traject over fitness en gezonde voeding. Wat komt hier allemaal bij kijken? Vervolgens gaan we met hen een plan van aanpak maken hoe tot een daadwerkelijke gymsquat te komen. Van programmering tot de toestellen aan toe.”

Buurtbehoeften

De jongeren gaan dit sporthonk openen in productiehuis De Valk aan het IJplein, een bekende inloopplek voor jongeren uit Noord. Daarna gaan ze de plek ook zelf runnen. ,,Ze zullen deze ruimte beheren, sportlessen opzetten en jongeren en bewoners gaan werven om deel te nemen aan de activiteiten. Het project maakt dat jongeren uit de wijk meer gaan bewegen en meer gaan nadenken over gezonde voeding en een gezond gewicht.” In de programmering wordt ook rekening gehouden met behoeften van bewoners. ,,Misschien organiseren we wel een vrouwenavond, als de buurt daarom vraagt.” Het sporthonk start naar verwachting begin juli, met minimaal twee sportactiviteiten per week.

Back To Top
×Close search
Zoeken