skip to Main Content

Gulle gevers gezocht voor stichting Gerda Havertong

Gulle Gevers Gezocht Voor Stichting Gerda Havertong

Stichting Wiesje zet zich in voor mensen met dementie in Suriname. Op 14 april zamelt de stichting geld in om nóg meer voor hen te kunnen doen.

ZUIDOOST – Op 14 april organiseert stichting Wiesje een Charity Brunch in het Cultureel Educatief Centrum aan de Bijlmerdreef 1289. Met deze brunch wil de stichting geld ophalen voor haar werk in Suriname. De organisatie is vernoemd naar de in 1999 overleden moeder van Gerda Havertong. Voordat Wiesje Havertong-Nooitmeer overleed was zij enkele jaren dement. Dochter Gerda heeft toen met eigen ogen gezien hoe ontoereikend de zorg in Suriname nog is. De stichting wil onder meer kennis overdragen en voorzieningen realiseren voor mensen met dementie in Suriname. In 2015 werd in Paramaribo de eerste woonzorgunit voor acht mensen met dementie in gebruik genomen. Momenteel wordt hard gebouwd aan het sociaal-cultureel centrum, met een mooie ruimte voor dagopvang, kantoorruimten en een kenniscentrum. Verwacht wordt dat dit gebouw medio 2019 opengaat. Voor de inrichting van het gebouw en de buitenruimte én de bouw van de volgende woonunits is nog veel geld nodig.

Optredens

De brunch met Surinaamse eten en drinken is van 11.30 tot 16.30 uur. Behalve een kunstveiling zijn er ook optredens van artiesten die belangeloos meedoen, onder wie Trijntje Oosterhuis, Graziëlla Hunsel en Patrick Tevreden. Jörgen Raymann is de host. Een tafel voor tien personen kost €2.000. Een vip-tafel met twee flessen champagne en een plek dicht bij het podium kost €2.500. Individueel meedoen kan ook, voor €200 per persoon. Meer info: wiesje.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken