skip to Main Content

Groter uitgaansgebied bij Johan Cruijff Arena

In 2020 moet het Arenagebied een compleet district rijker zijn. Dit ‘Urban Interactive District’ omvat onder meer een poppodium,
theater en hotel.

Op 28 juni sloot de gemeente Amsterdam een overeenkomst met de ontwikkelcombinatie OMC – AM, Ballast Nedam Development en ING – om het Urban Interactive District te realiseren. Op een gebied van 2,5 hectare aan de Arenaboulevard, tegenover de Johan Cruijff Arena, komen circa 410 sociale huurwoningen en 540 vrije sector huurwoningen en bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van virtual reality. Daarnaast komen er cafés, restaurants, een groot theater, poppodium, hotel met zo’n 300 kamers en een ondergrondse parkeergarage.
De woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt. Bij de Johan Cruijff Arena zitten onder meer al Afas Live en Ziggo Dome. Met de bouw van het district wordt het uitgaansgebied bij de arena uitgebreid.
De mix aan functies moet zorgen voor meer levendigheid en dynamiek in het gebied. Het district wordt volledig gasvrij en maakt gebruik van een duurzaam energiesysteem met hernieuwbare energie die voor een deel op de eigen locatie wordt opgewekt. Naar verwachting start de eerste fase van de bouw in 2020.

Back To Top
Zoeken