skip to Main Content

Groot schaakbord op Plein ’40-’45

Sinds Kort Kan Er Worden Geschaakt Op Het Schaakbord Op Plein ’40-’45.

Altijd al een potje willen schaken in de buitenlucht? Dat kan sinds kort in Nieuw-West! Want er staat nu op Plein’40-’45 een levensgroot schaakbord.

NIEUW-WEST – Het grote schaakbord is een idee van de dertienjarige Imane Valk. Het is gerealiseerd met het buurtbudget voor Slotermeer Noordoost. Zij vond het een leuk idee als buurtbewoners daar tegen elkaar zouden kunnen (leren) schaken en toernooien konden spelen in de buitenlucht. Imane kwam op het idee doordat ze in andere buurten ook zo’n schaakbord zag. Toevallig zag ze een oproep van het buurtbudget waarbij je plannen kon indienen voor goede ideeën voor de buurt. Ze zegt: ,,Samen met mijn moeder heb ik zes plannen ingediend. Het schaakbord heeft uiteindelijk gewonnen met veel stemmen uit de buurt.” Wat zij zelf zo leuk vindt aan schaken is dat je steeds goed moet nadenken over je volgende zet. ,,Imane: “Als ik dit doe, dan doet de ander dat, maar hij kan ook weer dat doen.”

Glazen buurtkiosk

Een keer schaken tegen Imane en andere buurtbewoners? Er wordt op 5 juni een toernooitje georganiseerd. Belangstellenden die voor die tijd willen oefenen kunnen contact opnemen met Zinzi Stasse, via z.stasse@amsterdam.nl. De schaakstukken liggen namelijk in de glazen buurtkiosk naast het schaakbord. Vanwege de coronamaatregelen is die nog niet vrij toegankelijk. Het schaakbord zou eigenlijk opgenomen worden in de nieuwe speelplek op Plein ’40-’45. Die speelplek is een ander buurtbudgetplan, dat óók veel stemmen kreeg. Maar door de lockdown en problemen bij de leverancier zijn de speeltoestellen nog niet klaar.

(Foto: Flickr / Robert de Bock)

Lees ook:

Podcasts Mo’Knowledge over muziek, straatcultuur en creativiteit

Back To Top
Zoeken