skip to Main Content

Groeten uit de Javastraat

In de OBA aan het Javaplein is van donderdag 22 november tot 24 februari de tentoonstelling ‘Groeten uit de Javastraat’ te zien van kunstenaar Marnix Haak.

 

OOST – Filmmaker Marnix Haak (31), bewoner van de Javastraat, besloot een jaar zijn straat niet uit te komen. Tussen 1 september 2016 en 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de Javastraat. Hij leerde honderden buurtbewoners kennen. Haak heeft in dat jaar niet stil gezeten. Zo maakte hij maakte een week lang de straat schoon met de jongens van de reinigingsdienst, zwaaide hij ’s ochtends mensen uit die de straat uitfietsen op weg naar werk of school, en viste hij plastic zakjes uit een boom. ,,Het jaar heeft mij laten zien dat we veel meer voor elkaar kunnen betekenen dan we denken.” Haak wil nu zijn belevenissen aan alle buurtbewoners laten zien. De expositie ‘Groeten uit de Javastraat’ wordt donderdag 22 november geopend in de OBA aan het Javaplein. In de expositie zijn er enkele bijzondere ontmoetingen uitgelicht, zoals met de jongens van de reinigingsdienst en buurvrouw Yvonne, die ongeneeslijk ziek was.


Aan het Javaplein

De tentoonstelling is na donderdag tijdens de openingstijden van de bibliotheek te zien. De OBA is gelegen aan het Javaplein 2. Openingstijden: maandag van 14.00 tot 17.30 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en zondag van 13.00 tot 16.30 uur.

 

Back To Top
Zoeken