skip to Main Content

Groene fietstour met een missie     

Op 9 juni staat er in Zuidoost weer een sportevenement op de agenda: de Cycle Tour Amsterdam, die start vanaf de Johan Cruijff Arena.  

De fietstocht die Le Champion op 9 juni organiseert, leidt langs pittoreske dorpjes en natuurgebieden. Vanaf de arena heeft de sportvereniging vier afstanden uitgezet: 50, 80, 110 en 145 kilometer. De Cycle Tour Amsterdam is dan ook geschikt voor sportieve én recreatieve fietsers. Bij dtwee korte afstanden gaan fietsers via de brug van het AmsterdamRijnkanaal naar het zuiden van de provincie Noord-Holland. Deelnemers aan de 50 kilometer komen langs de dorpjes Nigtevecht en Ouderkerk aan de Amstel. Bij de 80 kilometer ontdekken de deelnemers een waterrijk gebied, waaronder de Westeinderplassen, een prachtig veen- en plassengebiedNet zoals bij de andere routes finishen ze bij de arena. Deelnemers aan de twee langste routes vertrekken vanaf de arena naar Landsmeer en fietsen daarna door diverse natuurgebieden. Via Velserbroek rijden ze terug naar het eindpunt. Online inschrijven kan tot en met 6 juni via cycletouramsterdam.nl (vanaf €13,50 per persoon).

Spieren voor Spieren
Deelnemers kunnen bij de inschrijving doneren aan het officiële goede doel van de rit: Spieren voor Spieren, een stichting die alle spierziekten de wereld uit wil krijgen. Iedereen die méér wil doen, kan zelf een actiepagina aanmaken en fondsenwerven bij familie en bekenden. Zie: spierenvoorspieren.nl. 

 

Back To Top
Zoeken