skip to Main Content

Groene club: Klimhal Amsterdam

De Klimhal Amsterdam is de grootste klimhal van de Benelux die al sinds 1996 gevestigd is aan de Naritaweg 48. De klimhal is 21 meter hoog en heeft een klimmuur oppervlakte van ongeveer 3300 vierkante meter.

Bij de bouw van de hal twintig jaar geleden werd er al gezorgd voor goede isolatie van de wandpanelen, maar in 2015 heeft eigenaar Bart Verschuren besloten het gebouw nog duurzamer te maken.  

Het bleek namelijk eenvoudig om geld en energie te besparen door een paar simpele maatregelen. Zo is alle tl-verlichting, dat de grootste elektriciteitsverbruiker bleek te zijn, vervangen door ledverlichting. De investering in de verbouwing is binnen een paar jaar terugverdiend.

Verschuren hoopt binnen afzienbare tijd zonnepanelen en glasbuispanelen te installeren. Dan kunnen cursisten, scholieren en kinderen douchen met water dat opgewarmd is door energie van de zonnepanelen. Verschuren raadt iedere sportvereniging die geld in de clubkas heeft zitten aan om ook duurzame maatregelen te nemen, vooral omdat de investeringen snel worden terugverdiend.

Back To Top
Zoeken