skip to Main Content

Gratis kookcursus voor kinderen

Via Keet Smakelijk en dankzij het stadsdeel kunnen kinderen uit West kookcursussen volgen. De bedoeling? De kinderen leren hoe ze een gezonde maaltijd op tafel kunnen te zetten.

WEST – Kinderen uit West kunnen gratis een kookdiploma halen bij het gezond-eten-concept Keet Smakelijk. Dat is de titel van een kookboek en een serie kookworkshops waar kinderen stap voor stap gezonde maaltijden te bereiden. Eigenlijk kost de workshop €75, maar dankzij de subsidie vanuit het stadsdeel is deze gratis voor 125 kinderen. Keet Smakelijk organiseert workshops op scholen, buurthuizen of op andere locaties, waarna kinderen zelf aan de slag gaan. Vier weken lang gaan ze in koppels thuis koken. Dit doen ze aan de hand van recepten uit mails en via YouTube-filmpjes. Als de kookcursus is afgelopen, krijgen de kinderen een diploma, een schort en een kinderkookboek.

Begeleiders
Alle recepten zijn vegetarisch en met veel groenten, zodat kinderen leren wat gezond eten en koken is. Voorbeelden van gerechten zijn Mexicaanse tortilla’s en een bloemkoolschotel. De organisatie zoekt nog workshopbegeleiders en kinderen die willen meedoen. Mail daarvoor naar laura@keetsmakelijk.nl

Beeld: pixabay

Back To Top
Zoeken