skip to Main Content

Gift of Colour in het Nelson Mandelapark

In Het Nelson Mandelapark Is De Gift Of Colour-tuin Geopend.

In het Nelson Mandelapark is de Gift of Colour-tuin geopend. Het wordt een plek om te ontmoeten, te ontdekken voor leren en doen. Iedereen is welkom.

ZUIDOOST –  In het Nelson Mandelapark is de Gift of Colour-tuin geopend. Hier wordt een groene oase gerealiseerd met een kleurrijke bloemenweide, een moestuin en een verfplantentuin. De oogst van verfplanten levert natuurlijke ingrediënten voor het verven van wol en textiel. Voor bewoners uit de buurt zijn moestuinen beschikbaar. De tuinen worden beheerd door vrouwen uit de Bloei & Groei Academy en jongeren van de ROC TOP. Iedereen is welkom. Het wordt een plek om te ontmoeten, ontdekken, leren en doen. Naast het werken in de tuin is er ruimte voor workshops over textiel, ambachten, het delen van verhalen en kennis over kleur, cultuur en tradities. Als aanvulling op de tuin komt er een atelier met winkel in de Amsterdamse Poort. Dit atelier is een leer- en werkplaats voor textiele werkvormen en hier worden kleding en interieurartikelen vervaardigd. Studenten van verschillende (mode-)opleidingen kunnen er leren en werken onder begeleiding van ontwerpers van aangesloten partners. Ook is er ruimte voor programmering over ambachten en cultureel erfgoed, circulair en ecologisch produceren en het bevorderen van een duurzame maakindustrie.

Lokale maakindustrie

Gift of Colour Zuidoost is een samenwerking met kunstenaar en activist Claudy Jongstra. Gift of Colour is gebaseerd op de pijlers ecologie, inclusiviteit en een lokale maakindustrie. In samenwerking met Bloei & Groei zal fundamentele kennis ontwikkeld worden voor het opschalen en aanpassen van het project naar andere steden over de wereld. Het project is onderdeel van het masterplan Zuidoost en draagt vanuit kunst en cultuur bij aan het verbeteren van het perspectief voor de jeugd, door onderwijs en kans op werk.

(Foto: Flickr / Henk-Jan van der Klis)

Lees ook:

Vanaf je eigen huis de Avond4daagse lopen

Back To Top
Zoeken