skip to Main Content

Gezonde scholen rukken op

Gezonde Scholen Rukken Op

Inmiddels hebben vijftien van de basisscholen in Zuidoost scholenprogramma Jump-in succesvol afgerond. Hiermee is meer dan de helft van alle scholen in het stadsdeel een gezonde school.

ZUIDOOST – De gemeente maakte onlangs bekend dat Wereldwijs, Bijlmerdrie en EBS De Morgenster hun Jump-in-certificaat hebben gekregen. De basisscholen kregen dit papiertje omdat zij de acht Amsterdamse doelen voor gezonde scholen hebben behaald. De teller van het aantal basisscholen dat het scholenprogramma Jump-in succesvol heeft afgerond staat nu op vijftien. Meer dan de helft van alle scholen in het stadsdeel is nu een gezonde school.

Gezond voedingsbeleid
Het Jump-in programma stimuleert en ondersteunt basisscholen om een gezonde school te worden, wat betreft voeding en beweging. Om het certificaat te krijgen, moeten scholen acht doelen bereiken die daarmee samenhangen. Zo moeten ouders en school zich samen inzetten voor een gezonde leefstijl. Daarnaast moet er een gezond voedingsbeleid zijn en voldoende gymles voor alle kinderen. Het programma is een onderdeel van het streven om alle Amsterdamse kinderen in 2033 op een gezond gewicht te krijgen. Nu heeft circa één op de vijf van hen overgewicht of obesitas. In een deel van de Bijlmer is dat zelfs één op de vier.

Back To Top
×Close search
Zoeken