skip to Main Content

Gezinnen gezocht voor ‘kliekjes’

Famès in Bos en Lommer is bijna een jaar open. De eigenaar houdt eten over. Zonde om weg te gooien en dus wil de uitbater dit uitdelen aan mensen die het niet zo breed hebben.

WEST – De eigenaar van fastfood-restaurant Famès zoekt een of meer gezinnen die hij af en toe kan helpen met eten. ,,Vanuit onze catering hebben we vaak eten over. Dat willen we graag geven aan mensen in de buurt die dit goed kunnen gebruiken.” Het liefst helpt eigenaar en chef-kok Leander van Ravenswaaij gezinnen in de buurt. Famès zit nog niet zo lang in de Egidiusstraat, tegenover De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg. Het café is vernoemd naar de Griekse godin van de honger. Het restaurant heeft een vaste kaart en een wisselend weekmenu, onder meer met salades, warme maaltijden, broodjes, soepen en sorbets. Daar blijft regelmatig wat van over en dat zou heel goed naar gezinnen kunnen die het minder breed hebben. Wie het wel kan betalen, is voor een hoofdgerecht rond de €15 kwijt. Gasten kunnen hun maaltijd ter plekke opeten, afhalen of laten bezorgen met Thuisafgehaald.

Een rare jas

Leander van Ravenswaaij werkte eerst in Restaurant Het Koetshuis in Bennekom op de Veluwe, wat in die contreien een begrip is. De chef-kok trok echter maar Amsterdam om voor zichzelf te beginnen, omdat hier toch altijd alles net iets eerder gebeurt. ,,Ik ben blij dat ik naar Amsterdam ben verhuisd. Ik voel me hier zo vrij. Als ik hier in een rare jas over straat loop, lacht niemand me uit. Amsterdammers vinden dat juist leuk”, zo vertelde hij aan De Westkrant. Fames is online te vinden op: fames.nl.

Back To Top
Zoeken