skip to Main Content

Gestapelde tuinen in Overhoeks

Gestapelde Tuinen In Overhoeks

Er komt een tweelinggebouw op het Overhoeks-gebied. De architectonische hoogstandjes bevatten onder meer 149 verschillende types woningen en commerciële ruimtes.

 

NOORD – De twee identieke gebouwen zijn ontworpen door KCAP Architects&Planners. Onlangs werd de bouwvergunning voor het zogenaamde Blok M aangevraagd. Het ontwerp bestaat uit twee woongebouwen met royale gestapelde buitenruimtes rond een groene binnentuin. Ook zijn er 97 ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen. De tweelinggebouwen van Blok M zijn onderdeel van de transformatie van het Overhoeks-gebied, dat een gevarieerd woon- en werkgebied moet worden. KCAP ontwerpt het tweelinggebouw in opdracht van Amvest. De buitenkant van de gebouwen zijn getrapt zodat er een stapeling van buitenruimtes ontstaat die veel zon vangen en privacy bieden. Volgens het architectenbureau ontstaat er zo ,,een rijke, vallei-achtige, groene binnenwereld in het hart van het ensemble.’’ De verspringende gevel zou bovendien voor ,,sculpturale vormen’’ zorgen. Voor wie niet genoeg kan krijgen van de bloemrijke taal van de architecten: ,,De entrees en commerciële hoek aan de Docklandsweg zijn ruimtelijke verbijzonderingen.’’

 

Groene gevel

Hetzelfde kantoor, KCAP, ontwierp ook al gebouw ‘The Grid’ (Blok A) in het Overhoeks-gebied. Voor dat project, dat ook in opdracht van Amvest wordt gebouwd, is de bouwvergunning dit voorjaar al verleend. Ook bij deze in totaal 68 woningen, is er veel aandacht voor de buitenruimtes die het pand een groene, inspringende gevel moet geven. Ondergronds is plaats voor tachtig auto’s en bergingen.

 

Bijschrift:

Het Overhoeks-terrein waar een heel nieuwe stadswijk komt.

Back To Top
×Close search
Zoeken