skip to Main Content

Geniet van moderne kunst in de kunstRAI!

De KunstRAI.

De KunstRAI staat in september wederom in het teken van hedendaagse, autonome en toegepaste kunst. Ook Art on Paper zal deel uitmaken van deze alweer 36ste editie.

ZUID – Van 8 tot en met 12 september heeft de KunstRAI 2021 plaats. De KunstRAI zou eigenlijk op 20 mei al de deuren openen in de RAI, maar vanwege de coronamaatregelen werd besloten naar later in het jaar uit te wijken.  Het is alweer voor de 36ste keer alweer dat de RAI in het teken komt te staan van kunst. In de Amstelhal zal een veelvoud aan galerieën aanwezig zijn om hedendaagse autonome schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, en nieuwe media aan het publiek te tonen. Ook toegepaste kunst en design en ‘speciale solopresentaties met verdieping’ zullen aan de kunstliefhebber worden gepresenteerd. In samenwerking met YOD Gallery uit Osaka is er het speciale Focus Japan-plein, waarop zes galerieën uit meerdere Japanse steden hun collectie tonen. De KunstRAI zal dit jaar ook worden geopend door de Japanse ambassadeur, Horinouchi Hidehisa.

Stad of streek

De KunstRAI is een van de oudere kunstbeurzen van de wereld. Sinds 2016 is er een nieuwe traditie in gang gezet. Elk jaar wordt een plein gewijd aan een specifieke stad of streek. Berlijn, Antwerpen en Barcelona zijn bijvoorbeeld al geweest. Zoals vermeld ligt de focus dit jaar op Japan. Ook Art on Paper Amsterdam zal een plekje vinden tijdens de KunstRAI. Het betreft twaalf galerieën met elk hun eigen stuk beursvloer zullen hun collectie kunst van en/of op papier tonen. Werk op papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. Meer informatie op rai.nl.

(Foto: Flickr / Jim Forest)

Lees ook:

Stichting Studiezalen vraagt hulp aan Zuidas

Back To Top
Zoeken