skip to Main Content

Gemeente steunt Friendship Sports Centre

Gemeente Steunt Friendship Sports Centre

De gemeente vindt dat het Friendship Sports Centre in Noord van grote waarde is. Daarom steunt ze dit sportcentrum voor kinderen met een beperking met een jaarlijkse bijdrage van €250.000.

NOORD – Wethouder Simone Kukenheim (Sport) steekt haar liefde voor Friendship Sports Centre in de Beemsterstraat niet onder stoelen of banken. Op de site van de gemeente schreef zij onlangs: ,,Het Friendship Sports Centre is voor Amsterdam van onschatbare waarde. Daarom hebben we besloten tegemoet te komen aan hun verzoek voor een financiële bijdrage, zodat jongeren met een beperking daar kunnen blijven duiken, kickboksen en rolstoelbasketballen.” Het college van B&W ondersteunt het sportcentrum met een bedrag van €250.000 per jaar.

Amsterdammer van het jaar
Het Friendship Sports Centre is uniek omdat het volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. De hoofdgebruiker van het centrum is Only Friends, een sportvereniging met 25 verschillende sporten en bijna achthonderd leden. Initiatiefnemer is Dennis Gebbink (Amsterdammer van het jaar 2007), die het centrum met het Ronald McDonald Kinderfonds, het bedrijfsleven en vele sponsors heeft gerealiseerd. Het complex omvat onder meer een zwembad, sporthal, voetbalveld, atletiekbaan en een kantine.

College-ambitie
Het sportcentrum verkeerde in zwaar weer nadat eerdere financiële steun van het Ronald McDonalds Kinderfonds eind 2017 eindigde. Sinds het centrum op eigen kracht verder moet, blijkt een sluitende exploitatie een uitdaging. De subsidiëring van het Friendship Sports Centre past bij de ambitie van het college om sporten toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Dit gebeurt door middel van sportstimuleringsprojecten. Daarnaast investeert de gemeente in toegankelijkheid van sportvoorzieningen en in sportevenementen waaraan ook bewoners met een beperking kunnen deelnemen.

Back To Top
×Close search
Zoeken