skip to Main Content

Gemeente overspoeld door reacties op scooterplan

De discussie over snorfietsers die van fietspad naar rijbaan moeten, is nog lang niet voorbij.

Snorfietsers binnen de ring zouden een helm op moeten en verbannen worden naar de rijbaan. Althans, dat bleek een vurige wens van het stadsbestuur. Diverse onderzoeken zouden staven dat dit uiteindelijk leidt tot een betere verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers. Maar niet iedereen was het daar mee eens.

Hoog aantal

Eind 2017 gaf de Tweede Kamer al zijn zegen voor het scooterplan dat deze zomer werd gepresenteerd. Het plan was dat begin 2019 de snorscooter verbannen zou moeten worden van de fietspaden naar de rijbaan. Zoals gebruikelijk mochten Amsterdammers hun mening geven over het plan. En die hielden zich niet in: er kwamen de afgelopen weken wel meer dan 4500 zienswijzen online, per post en op speciale spreekuren binnen. Een ongekend hoog aantal, volgens de gemeente.

En niet alleen Amsterdammers deden hun zegje. Ook belangenorganisaties en particulieren van buiten de stad voelden zich geroepen iets te zeggen over het omstreden plan. Wat precies de verhouding is van al deze 4500 meningen qua voor- en tegenstanders is niet duidelijk. De gemeente belooft nu alles te gaan lezen en in te schatten wat dit betekent voor het definitieve verkeersbesluit. Dit verkeersbesluit volgt dan in ieder geval in november, eventuele belanghebbenden kunnen daar vervolgens ook nog tegen in beroep gaan. Wordt vervolgd!

Uitgelicht

Het is op dit moment qua snorfiets rijden een onoverzichtelijke situatie in de stad. Er zijn allerlei verschillende situaties. Zo moeten snorfietsers op veel plekken verplaatsen van de rijbaan naar het fietspad. Er zijn ook wegen waar scooters helemaal niet mogen rijden.

 

Back To Top
Zoeken