skip to Main Content

Gemeente houdt voet bij stuk over The Seafood Shop 

Het wordt een principekwestie. Een meerderheid in de gemeenteraad blijft van mening dat klanten bij de Seafood Shop in de Leidsestraat in de winkel geen harinkje mogen eten.  

CENTRUM  Ter plekke een harinkje eten of een bakje kibbeling leegprikken mag van de gemeente nietDe Seafood Shop in de Leidsestraat heeft geen horecabestemming, en moet van D66-wethouder Udo Kock dus de tafels en stoelen weghalen. Vis moet verpakt mee naar huisDe eigenaren van The Seafood Shop wilden de handdoek in de ring gooien, want met die beperkingen zien ze geen kans om te zaak financieel gezond te houden. Klant Erwin Bakkum begon een crowdfundingactie om €30.000 voor een rechtszaak in te zamelen. ,,Wat de gemeente Amsterdam doet, is echt onbegrijpelijk,” zo liet Bakkum weten. ,,Hebben we eindelijk een mooie kwalitatieve winkel in de Leidsestraat, moet-ie sluiten. Ook leveranciers gaven aan de juridische strijd te ondersteunen, omdat  ook zij gedupeerd zijn als de eigenaren de winkel noodgedwongen moeten sluiten. Een meerderheid van de gemeenteraad staat achter de aanpak van de viswinkel en wil geen uitzondering maken. Oppositiepartijen VVD en Forum voor Democratie hadden een spoeddebat aangevraagd. Annabel Nanninga van Forum zei in Het Parool: ,,Wij zijn geen voorstander van monocultuur of toeristische winkels, maar wel van een oer-Hollandse viswinkel.” Maar Nanninga ving bot, want een meerderheid van de gemeenteraad wil niet dat er ter plekke een visje wordt gegeten..

Geen uitzondering 
,,Het gaat er niet om of deze viswinkel goed, sympathiek of Amsterdams is. Dit is geen horecabestemming en dus mag het niet,” hield wethouder Kock voet bij stuk. Volgens Kock, gesteund door de PvdA en GroenLinksmag de gemeente voor The Seafood Shop geen uitzondering maken, want: ,,Dat leidt tot willekeur. Dan moeten we ook een slager toestaan broodjes te verkopen die klanten ter plekke kunnen eten. We willen juist diversiteit in het winkelaanbod handhaven.” 

Back To Top
Zoeken