skip to Main Content

Gemeente: geld voor bijles in stadsdeel Zuidoost

Bijles

ZUIDOOST – Om achterstanden in het onderwijs tegen te gaan investeert de gemeente €640.000. Dit geld komt ten goede aan de stichting The Bridge Learning Interventions (TBLI) en is bedoeld voor extra onderwijsbegeleiding in het volgende leerjaar. Wethouder Moorman van onderwijs is enthousiast over project ‘Bridge High Dosage Tutoring Zuidoost’.

Moorman liet weten: ,,De eerste onderzoeksresultaten van het programma zijn heel hoopvol en laten zien dat leerlingen met behulp van de begeleiding in een schooljaar drie á vier jaar leerachterstand kunnen inhalen.”

Het programma begon in schooljaar 2019-2020 en loopt minstens tot schooljaar 2021-2022. Deelnemende scholen in Zuidoost zijn: De Blauwe Lijn, Crescendo, de Morgenster, Rozemaryn en de Achtsprong. De begeleiding is tijdens de coronapandemie doorgegaan, maar uiteraard in inachtneming van gepaste maatregelen. Leerlingen ontvangen met dit programma dagelijks 45 minuten per dag individuele begeleiding en extra les in rekenen. Deze ondersteuning wordt gedaan door een professionele bijlesleraar.

Back To Top
Zoeken