skip to Main Content

Geld naar Antoni van Leeuwenhoek   

Geld Naar Antoni Van Leeuwenhoek    

Het KWF kiest elk jaar onderzoeksprojecten om te financieren. Dit jaar gaat er ook een halve ton naar immunotherapie in het Antoni van Leeuwenhoek. 

NIEUW-WEST – Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis krijgt – samen met Amsterdam UMC – bijna €12 miljoen voor twintig zeer diverse onderzoeken: van vroegtijdige opsporing tot immunotherapie. Dat meldt het KWF. Van het bedrag dat naar Amsterdam gaat, is bijna 2,2 miljoen euro afkomstig uit de opbrengsten van Alpe d’HuZes. Hiervan kunnen zes projecten worden gefinancierd, waaronder een verkennend onderzoek naar de mogelijkheden van immunotherapie bij leverkanker. Dr. Leila Akkari van het Antoni van Leeuwenhoek krijgt €550.000. Akkari is gespecialiseerd in Tumorbiologie en Immunologie. Zij onderzoekt hoe onderdelen van de tumor micro-omgeving de progressie van kanker in de hand werken en de terugkeer ervan na behandeling beïnvloeden. Leila Akkari sloot zich met collega Tineke Lenstra en met vijf andere talentvolle vrouwelijke wetenschappers onlangs aan bij het Oncode-onderzoeksinstituut van het KWF. Ze werden geselecteerd op basis van hun trackrecord, onderzoeksgebied en potentiële bijdrage aan de missie van Oncode.  

Financieringsbesluit 

De selectiecommissie was erg te spreken over de insteek van het onderzoek, waarin de volgende criteria centraal staan: wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie voor de bestrijding van kaner. Voordat KWF een onderzoek financiert, doorloopt een projectvoorstel een zorgvuldig selectieproces. Honderden oncologen uit binnen- en buitenland beoordelen de projectvoorstellen. 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken