skip to Main Content

Geen boete wegens straatintimidatie

Geen Boete Wegens Straatintimidatie

Lokagentes wisten drie mannen aan te houd bij de Sloterplas. Maar deze verdachten van straatintimidatie gaan toch vrijuit.

NIEUW-WEST- Het leek een leuk succesje. Vrouwelijke ‘lokagenten’ die verdachten van straatintimidatie op heterdaad betrapten. De mannen deden de agentes onzedelijke voorstellen en/of hadden hen op hinderlijke manier gevolgd. De processen-verbaal zijn echter ingetrokken. Het verbod op straatintimidatie staat namelijk nog niet in de Algemene Politie Verordening van Amsterdam. De mannen krijgen dus geen boete van €190. Het inzetten van de lokagentes was een actie van de politie om vast te stellen of er inderdaad straatintimidatie plaatsvindt in het gebied rond de plas. Na rondvraag in de buurt, bleken veel vrouwen lastig te worden gevallen. De plas is een populaire plek voor een hardlooprondje en dus ook voor mannen die vrouwen na-sissen of naroepen.

Bredere campagne
De burgemeester, de korpsleiding en de hoofdofficier van justitie hadden al eerder besloten het verbod op straatintimidatie niet door te voeren. Het zou te moeilijk zijn de nieuwe maatregel te handhaven. Daarnaast is een al geplande campagne tegen naroepen en sissen tegen vrouwen op straat uitgesteld. De burgemeester zou een bredere campagne willen.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken