skip to Main Content

Gedeelde groentetuinen in de Indische Buurt

Gedeelde Groentetuinen In De Indische Buurt

In navolging van de buurtmoestuinen in de Dapperbuurt, wil ook de Indische Buurt groente kweken. Het plan is om in 2019 een grote gezamenlijke tuin onder te verdelen in kleinere percelen.

OOST – Stadsdeel Oost wordt steeds groener en buurtbewoners willen daar graag samen aan werken. Saaie plantsoentjes en groenstroken maken plaats voor buurtmoestuinen. We weten het inmiddels: tuinieren is gezond. Met je handen in de aarde bezig zijn, je eigen bloemen telen of groente en fruit verbouwen, het is goed voor lichaam en geest. Bovendien neemt het saamhorigheidsgevoel in de buurt erdoor toe, je leert je buren beter kennen door samen in de tuin te werken. En het is bewezen dat mensen gelukkiger zijn als ze veel groen om zich heen hebben en hier zelf actief mee bezig zijn. Allemaal positieve redenen om actief te worden in een buurtmoestuin.

Het plan om buurtmoestuinen aan te leggen in de Indische Buurt is als voorstel voor concept Gebiedsplan 2019 Indische Buurt ingediend. Het idee is een grote tuin te hebben die verdeeld is in tien tot vijftien kleinere percelen. De tuin zal ergens in of rond het gebied tussen de Javastraat, Sumatrastraat, Borneostraat en Celebesstraat gevestigd worden. Er wordt samen met de gemeente met name gekeken naar de Celebesstraat, naast de voetbalkooi, tussen de Bankastraat en de Delistraat.

 Met wachtlijst…

Ieder lid van de tuingroep heeft straks zijn eigen kleine tuin om groenten en bloemen te laten groeien. Deze combinatie eetbare groenten en bloemen zal veel nuttige insecten aantrekken. De tuin zal op natuurlijke wijze onderhouden worden. Leden van de gemeenschappelijke tuin kunnen gereedschap en compost delen, evenals kennis over het verbouwen van de groenten en planten en het opslaan en delen van hun zaden. Tegenwoordig zijn er in de Indische Buurt drie gemeenschappelijke tuinen, allemaal met een wachtlijst. Daarom is de verwachting dat veel mensen in de Indische Buurt graag actief aan dit project willen deelnemen.

Back To Top
×Close search
Zoeken