skip to Main Content

Gebouw Pondok maakt kans op architectuurprijs

Woonwerkgebouw Pondok aan de Westlandgracht is genomineerd voor de Gouden A.A.P. 2019. Aan deze jaarlijkse competitie doen tien gebouwen mee.

NIEUW-WEST – De Gouden A.A.P. is de architectuurprijs voor het beste gebouw van Amsterdam. Op 17 april is de uitreiking en woonwerkgebouw Pondok aan de Westlandgracht is een serieuze kanshebber. Pondok is ontworpen door CRUQ architectuur & stedenbouw in samenwerking met Uban Echos, Monika Pieroth en Vereniging Pondok aan de Westlandgracht. Het gebouw heeft een woon- en werkfunctie en is ontwikkeld door en voor enthousiaste en maatschappelijk betrokken bewoners. Op de begane grond zit een door crowdfunding mogelijk gemaakte bedrijfsruimte, waarmee de bewoners iets willen toevoegen aan de buurt. Er zitten vaste huurders, waaronder een dansschool en een werkervaringsbedrijf en er is een ruimte voor initiatieven uit en voor de buurt.

Diversiteit

Het gebouw heeft een ‘open karakter’, waardoor het in verbinding staat met de buurt. Boven zijn drie verdiepingen met woon/werkunits die door de bewoners zelf zijn vormgegeven. Dat is te zien aan de diversiteit aan gevels. Op de brede, open galerij kunnen bewoners elkaar ontmoeten. Er is ook en groene openbare ruimte tussen de woonblokken, zodat omwonenden hier ook kunnen vertoeven.

Back To Top
Zoeken