skip to Main Content

Gaasperdammertunnel getest op veiligheid   

Ambulances, politie en brandweer zullen in november massaal uitrukken naar de Gaasperdammertunnel. Dat is nodig om de veiligheid van de tunnel te testen. 

 

ZUIDOOST – De Gaasperdammertunnel wordt, met zijn drie kilometer, de langste landtunnel van Nederland. Daarom wil Rijkswaterstaat de veiligheid uitgebreid testen. Volgende maand zal er een groots opgezette calamiteiten-oefening in de tunnel gehouden worden. Doel is om de hulpverleners te leren wat bijvoorbeeld de beste aanrijroute is, waar aansluitingen voor de brandblusleidingen zitten en hoe de vluchtroutes lopen. Tegelijkertijd test Rijkswaterstaat de veiligheidssystemen en oefenen de tunneloperators mee. Maar er staat dit najaar meer te gebeuren op de Gaasperdammerweg. Zo wordt begonnen met het dichtmaken van het dak van de middelste buis. Daarmee breekt er een nieuwe fase aan afbouw-werkzaamheden. Om de benodigde materialen op de juiste plek te brengen, zijn deze zomer ter hoogte van Kelbergen en het Nelson Mandelapark al speciale toeritten gemaakt.

Informatiebijeenkomst
Om omwonenden en belangstellenden goed te informeren over deze nieuwe fase van de werkzaamheden organiseert Rijkswaterstaat een informatiebijeenkomst met een plenaire presentatie en een kleine informatiemarkt. Hier wordt geïnteresseerden meer verteld over de werkzaamheden die aannemerscombinatie IXAS het komende halfjaar uitvoert en wat dit voor omwonenden betekent. De bijeenkomsten zijn op 30 oktober in het Planetarium aan de Kromwijkdreef van 19.00 tot 21.00 uur en op 31 oktober van 15.00 tot 17.00 uur.

Back To Top
Zoeken