skip to Main Content

Flower Power op de Dam 

Het begint traditie te worden: de enorme tulpen-pluktuin op de Dam, Elk jaar in januari. En dan is het nog lang geen lente.  

CENTRUM – Eerst nog even de feestdagen en daarna is er opnieuw iets om je op de verheugen: de Nationale Tulpendag. Deze is traditioneel elk jaar in januari. Hoewel de winter dan nog lang niet voorbij is, staat die voor 2019 gepland op zaterdag 19 januari. Tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam een bosje tulpen te komen halen. Dit jaar is het thema Flower Power, wat tot uiting komt in het bijzondere tuinontwerp, zo meldt Amsterdam Marketing. In totaal zijn er zo’n tweehonderdduizend tulpen die geplukt kunnen worden om thuis dat ‘vrolijke lentegevoel’ te creëren. Voordat de tuin wordt geopend, is er een speciale kijkersbrug. De bedoeling hiervan is dat belangstellenden de spectaculaire tuin kunnen  bekijken en fotograferen (of een selfie nemen met de tuin op de achtergrond). Het plukken begint om 13.00 uur, nadat een speciale gast de tuin officieel heeft geopend. Aansluitend mag iedereen naar binnen om zijn eigen bosje tulpen te plukken. Volgens de organisatoren is evenement ‘verbindend’ omdat mensen van alle nationaliteiten naar de pluktuin komen.

Speciale acties
Naar verwachting eindigt het plukspektakel om 17.00 uur, als alle tulpen op zijn. Overigens grijpen veel bloemisten deze opening van het tulpenseizoen aan om speciale acties te doen met deze Amsterdamse bloem.  

Beeld: Lars Lund

Back To Top
Zoeken