skip to Main Content

Floravuur gaat definitief niet door!

Beeld Van Een Dag Voor Het Oudejaarsvuur In 2012.

Het is een traditie die teruggaat tot 1951. Maar dit jaar zal het traditionele oudejaarsvuur in Floradorp niet worden aangestoken. Tot verdriet van de initiatiefnemers…

NOORD – Niet alleen zal er met de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken, ook heeft de gemeente een streep gezet door het jaarlijkse Floravuur. Dit oudejaarsvuur in Floradorp is benoemd tot immaterieel erfgoed en wordt georganiseerd door Flora4life. Wanneer het precies is ontstaan is niet helemaal zeker, wel is zeker dat het vuur al zeker sinds 1951 aangestoken wordt.  De gemeente geeft aan dat de landelijke regels het houden van dergelijke evenementen niet toestaat. Ook Jeugdland vindt geen doorgang. De gemeente hoopt wel dat de buurt samen met stichting Flora4life volgend jaar een feestelijke jubileumeditie zal vieren. De traditie van het Floravuur bestaat dan zeventig jaar. Ideeën voor deze viering kunnen tot april worden ingediend via info@flora4life.nl.

Coronabeperkingen
Dat het Floravuur niet mag worden aangestoken is een flinke tegenvaller. Immers, even leek het erop dat het evenement gewoon zou kunnen doorgaan. De stichting had diverse gesprekken met de gemeente gevoerd waaruit enkele eisen naar voren waren gekomen om het Floravuur te kunnen laten doorgaan. De laatste coronabeperkingen maakten echter het hele evenement onmogelijk. Het bestuur van Flora4life liet teleurgesteld maar ook nog enigszins hoopvol weten: ,,Wij snappen dat er regels zijn en wij zijn teleurgesteld. We hebben ons best gedaan om aan alles te voldoen en staan nog steeds klaar om bij eventuele versoepelingen van de regels meteen weer aan het werk te gaan.”

Back To Top
Zoeken