skip to Main Content

Film(t)huis in Lola Buitenpost

Bijlmerbios Film(t)huis Brengt ‘andere’ Films.

Liefhebbers van arthousefilms, documentaires of korte films kunnen nu twee avonden per week terecht om Bijlmerbios Film(t)huis.

ZUIDOOST – Op donderdag 2 oktober is Bijlmerbios van start gegaan in voormalig kinderdagverblijf Lola Buitenpost, Egeldonk 50. Bijlmerbios Film(t)huis gaat twee avonden per week draaien, op de donderdag- en de vrijdagavond. Er worden arthousefilms, documentaires of korte films vertoond. De films beginnen om 19.00 of 21.00 uur. Ook zijn er via Buurtbios speciale filmvertoningen. Het filmhuis is geïnitieerd naar aanleiding van de succesvolle openlucht bioscoop. Bijlmerbios Film(t)huis wil ook samenwerken met andere culturele instellingen. De Bijlmerbios bestaat sinds 2015 als een jaarlijks terugkerende openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest. Daarvoor bestond het sinds 2005 in een andere, lossere vorm. Het ene jaar werden films vertoond op het plein van Hoekenrode, naast station Bijlmer-Arena; andere jaren op het Anton de Komplein, naast de dagelijkse markt. Met het reguliere filmaanbod is er een stap gezet naar uitbreiding van het cultuuraanbod in Zuidoost. Bijlmerbios heeft zich ten doel gesteld om uit te groeien tot een volwaardig filmhuis.

Relatie met Zuidoost

De films die in de Bijlmerbios worden vertoond, hebben een relatie hebben met de Bijlmer, in de meest brede zin van het woord. Het aanbod bestaat uit lokale en internationale films. De eerste maand wordt gestart met filmpremières van ‘Martin Luther King VS FBI’ en ‘The Photograph’.

(Foto: Flickr / Fabio Bruna)

Lees ook…

Vrijwilligers in Zuidoost krijgen lintje!

Back To Top
Zoeken