skip to Main Content

Fietsparkeerverbod Ferdinand Bol

In het gebied dat in De Pijp bekendstaat als De Rode Loper, komt een fietsparkeerverbod. Wie in de fout gaat, loopt de kans dat zijn fiets wordt meegenomen.

De gemeente gaat er borden plaatsen die aangeven dat fietsen verboden zijn. Fietsers mogen hun rijwiel alleen maar parkeren op de daarvoor bestemde plekken in de omgeving, zoals fietsvakken, fietsnietjes of een stalling.
Fietsen die ‘los’ op straat staan, of aan een paal of hek, worden na een waarschuwing weggehaald en meegenomen naar het fietsdepot. Foutparkeerders kunnen hier hun rijwiel weer komen ophalen voor €22,50. Brommers en snorfietsen laat Handhaving staan, omdat die een kenteken hebben.
De komst van het parkeerverbod hangt samen met de opening van de Noord-Zuidlijn. Bij station De Pijp, bij de Albert Cuypmarkt, komen dagelijks 42.500 passagiers boven de grond. Er moet dus meer ruimte komen voor al die mensen.
Ter voorbereiding is de Ferdinand Bol verbouwd tot ‘hoogwaardig winkelgebied’, voor voetgangers en fietsers. De auto is er sinds de verbouwing taboe, behalve voor laden en lossen tussen 9.00 en 12.00 uur.
Voor fietsers betekent het dat ze hun rijwiel niet in het wilde weg kunnen parkeren.

Back To Top
Zoeken