skip to Main Content

Fietsenstalling De Hallen opgefleurd

Fietsenstalling De Hallen Opgefleurd

In de fietsenkelder onder De Hallen is het nu een stuk gezelliger geworden. Dat gebeurde met beeldende kunst en geluidscomposities.

WEST – Wie er zijn fiets komt stallen, ziet nu niet alleen van alles, maar hoort ook van alles. Fietsbellen die rinkelen en andere geluiden. Het is onderdeel van de Sonic West Wall of Sound, een geluidskunstwerk van Sonic West. Er was al een kleurrijke muurschildering in de fietsenkelder, maar daar hoorde nog geluid bij. Behalve de schildering, de grootformaatfoto’s, zijn er nu ook geluidscomposities bij die speciaal zijn gemaakt voor de garage. Ze vullen de hele ruimte via een acht kanaals multi-channel-installatie. Het kunstwerk sluit aan bij een eerder project van kunstenaar Michiel Huijsman, namelijk Sonic West, het meerjarige buurtparticipatieproject van Soundtrackcity in OBA De Hallen. Bewoners kunnen hierbij geluiden uit Oud-West opnemen met hun telefoon. Die zijn te beluisteren in het luisterkunstwerk Sonic West, een plek met drie zitplaatsen waar bezoekers de geluidsopnamen kunnen beluisteren die zijn ge-upload door buurtbewoners. Hierdoor ontstaat een levend archief met steeds weer nieuwe ervaringen en geluiden.

Grootformaat foto’s
Dit project is de basis geworden voor het werk op de tachtig meter lange muur in de fietsenstalling. Het is een wandschildering die de komende tijd stap voor stap wordt aangevuld met grootformaat foto’s en composities. De foto’s zijn gemaakt door Michiel Landeweerd en Sergio Gridelli. Voor de composities zullen opdrachten worden gegeven aan zes componisten.

Back To Top
×Close search
Zoeken