skip to Main Content

Festival College 2021 van start!

Festival College 2021 Van Start.

Jongeren uit West kunnen deelnemen aan een uniek leertraject. In zes maanden leren ze een evenement te organiseren en gaan dat ook echt doen. Voor West!

WEST – Tijdens Festival College 2021 leren jongvolwassenen van 16 tot en met 26 jaar met ‘Impact Generator’ hoe zij zelf een evenement kunnen organiseren en waar hun talenten liggen. De jongeren worden geholpen met workshops en persoonlijke coaching. Impact Generator is een programma van EventHands, deze organisatie is gevestigd in de Clifford Studio in Westerpark. EventHands zet zich in voor actief burgerschap van Amsterdamse jongeren. Aan bod komen onderwerpen als productie, programmering, styling, marketing, presentatie, financiën en samenwerking. Daarnaast zullen de deelnemers van Festival College voor eind van het jaar een evenement organiseren dat impact heeft in een bepaald stadsdeel. Dit jaar is dat stadsdeel West.

Vaardigheden

Met buurtorganisaties gaan de deelnemers op zoek naar actuele thema’s en manieren om een positief maatschappelijk effect te creëren. Deelname aan Festival College is gratis en er is geen specifieke vooropleiding of kennis nodig. Het traject duurt zes maanden. Deelnemers krijgen twaalf workshops op het gebied van evenementenorganisatie en persoonlijke ontwikkeling. De workshops worden gegeven door grote namen uit de festivalwereld, onder wie de organisatoren van Mysteryland, Mystic Garden, Appelsap en Milkshake. Ook delen professionals uit het bedrijfsleven hun ervaring en krijgen de deelnemers één-op-één en groepscoaching om hun sociale en maatschappelijke vaardigheden te versterken.  Wie creatief, sociaal en enthousiast is, wordt uitgenodigd zich aan te melden via impactgenerator.nl.

(Foto: Pexels / Martin Lopez)

Lees ook:

Democratie in de Vreedzame Wijk in West

Back To Top
Zoeken