skip to Main Content

Femke Halsema aan de slag: deilpauze

Dat de binnenstad uit zijn voegen barst, mag bekend zijn. Deze zomer gaat de gemeente daarom sneller straten op de Wallen afsluiten om ze letterlijk schoon te vegen. 

 

Herrie, opstootjes en heel veel afval. Met zomers weer is de overlast van de drukte in de binnenstad nog groter dan dat die normaal al is. De gemeente grijpt daarvoor naar een aantal noodmaatregelen, die deze maand al zijn in gegaan. Deze gelden vooral voor het Wallengebied.
Een ervan is een zogenaamde dweilpauze. Als het op de Burgwallen heel druk is, dan worden deze tijdelijk afgesloten om de straat grondig schoon te maken. Dit tegen de grote hoeveelheden afval die bezoekers dan op straat gooien.
De stad monitort al de drukte op de Wallen. Is het ‘code rood’ dan gaan er straten op slot. Nu gaan straten al eerder dicht, bij ‘code oranje’. ,,Zo gaat er een meer preventieve werking uit van de crowd control”, aldus de gemeente.
Toeristen die zich misdragen en daarvoor een boete krijgen, kunnen die verder meteen afrekenen. Handhavers krijgen daarvoor een mobiel pinapparaat mee.
Tenslotte zullen gemeenteteams op het water zichtbaar zijn. Deze handhavers schrijven boetes uit voor te hard varen, geluidsoverlast en het zich niet houden aan het eenrichtingsverkeer.

Back To Top
Zoeken