skip to Main Content

Feest! 12 jaar broedplaatsen

Jaap Draaisma neemt afscheid van broedplaatsen-club Urban Resort, maar het blijft niet bij een receptie. Op 25 januari is er een knallend afscheidsfeest in Radion.

Nieuw-West – Oprichter en directeur Jaap Draaisma van Urban Resort neemt groots afscheid in Radion, de club in de voormalige Tandheelkundige faculteit naast het Antoni van Leeuwnhoek Ziekenhuis. Draaisma had twaalf jaar lang de leiding over de inmiddels zeventien broedplaatsen in Amsterdam. Tijd om terug te blikken dus, in een – volgens de facebookaankondiging – ‘uniek multidisciplinair evenement met beeldende kunst, (licht)installaties, performances, theater, audiovisuele kunst, bands, dj’s en roerende verhalen’. De organisatie neemt de bezoekers mee in de ontstaansgeschiedenis en de relevantie van broedplaatsen voor de stad. ,,Met experiment en creatie uit de locaties zelf, waaronder het Volkshotel, de VLUGT, ACTA, LELY en SUP.” Niet zomaar een afscheidsreceptie dus, maar een knalfeest dat duurt van 20.30 tot 5.00 uur in de ochtend, waarin afscheid wordt genomen van Draaisma en zijn opvolger Zafer Yurdakul wordt verwelkomd.

Bye bye Jaap

Yurdakul is behalve directeur van Urban Resort ook statenlid voor D66 voor de provincie Noord-Holland en directeur van theater Podium Mozaïek. Draaisma gaat Urban Resort verlaten om bij buursteden Almere, Lelystad en Purmerend hetzelfde te doen. Na het inhoudelijke programma is er vanaf 23.00 uur een avondprogramma met een dansfeest dat duurt tot in de kleine uurtjes. Check het facebook-event byebye Jaap.

Back To Top
Zoeken