skip to Main Content

Fans van Ajax zijn goud waard

In 2018 hebben Ajax-fans via de VriendenLoterij meer geld binnengehaald dan fans van andere Eredivisieclubs. De jeugdopleiding van Ajax is nu ruim €1,5 miljoen rijker.

ZUIDOOST – Op 11 februari kwamen ambassadeurs van goede doelen en clubs in het Scheepvaartsmuseum bijeen voor het Goed Geld Gala. Dit jaar verdeelde de VriendenLoterij onder 54 goede doelen en jeugdopleidingen van clubs, een bedrag van €61,6 miljoen uit de lotenverkoop van 2018. Deelnemers aan deze loterij kunnen bij de aanschaf van hun lot zelf aangeven welk doel ze met hun inleg willen steunen. Wat bleek? Ajax-fans hadden meer geld binnengehaald dan fans van andere Eredivisieclubs. De jeugdopleiding kon €1.513.553 bijschrijven.

Studiefaciliteiten

Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali vertelde aan Marketing Tribune wat er met dat bedrag wordt gedaan. ,,Deze financiële injectie komt ten goede aan onze jeugd, daarmee kunnen we op sportpark de Toekomst onze voetbal- en maatschappelijke opleiding verder ontwikkelen. Naast het optimaliseren van alle voetbaltechnische aspecten zal ook geïnvesteerd worden in overige zaken die voor onze jeugdspelers van belang zijn. Zoals bijvoorbeeld in studiefaciliteiten op ‘De School van de Toekomst’, waar in samenwerking met het ROC van Amsterdam officiële mbo-opleidingen behaald kunnen worden.”

Back To Top
Zoeken