skip to Main Content

Facelift Plein ‘40-’45 

Langzamerhand wordt de markt op Plein ‘40-’45 weer gezellig. Zó gezellig dat de visboer heeft besloten vaker te komen dan één keer per week. 

NIEUW-WEST – Ruim vijftig jaar stond de beroemde patatkraam van de familie Gervers op Plein ’40-’45. Toen die kraam afgelopen zomer verdween, vreesden veel marktgangers de teloorgang van het plein. Toegegeven, zeker met grijs weer is het er niet echt gezellig en er staan ook minder kramen dan vroeger. Maar op en rond de markt komt ook veel terug. Er kwamen al een HEMA en een nieuwe sneakerwinkel naar het plein, maar ook is er de komst van een nieuwe supermarkt aangekondigd. Plein ‘40-’45 werd geplaagd door een aanslag op het filiaal van Halal Fried Chicken. Restaurant ADA werd gesloten vanwege een witwasonderzoek. Vervolgens kondigde de gemeente een horecastop af, om tot nieuw beleid te komen voor het gebied, waar vergunningaanvragen daarna aan kunnen worden getoetst. De horecastop liep 1 december af. Daarnaast wordt van alles georganiseerd om het plein leefbaarder te maken.

Weer enthousiast
In november was er een hippe markt op het plein en voor de decembermaand is er kerstverlichting aangebracht. En dan is er nog de dagelijkse markt. Marktkooplui lijken weer enthousiast te worden om hun waren op Plein ’40-’45 aan de man te brengen. Er kwam een kaasboer bij en sinds oktober staat er op woensdag een Spakenburger viskraam. Blijkbaar vielen de lekkerbekjes en kibbelingen in de smaak. De gebroeders Van Diermen komen daarom vanaf komend voorjaar drie keer per week met hun viskar naar Slotermeer. 

Beeld: J. Koopmans 

Back To Top
Zoeken