skip to Main Content

Extra onderzoekers Shell 

Extra Onderzoekers Shell 

Shell gaat zijn laboratorium in Noord verder uitbreiden. Het oliebedrijf krijgt er in drie jaar ‘een paar honderd‘ banen bij, vooral voor onderzoek naar duurzame energie.

Het Shell Technology Centre Amsterdam is een van de drie laboratoria van Shell. In Noord werken nu ruim 1.200 mensen, van wie er duizend direct zijn betrokken bij onderzoek.
Het laboratoriumcomplex is vorig jaar met een zesde vleugel uitgebreid. Er kwamen tachtig onderzoekers bij in Amsterdam, afkomstig uit het voormalige Shell-lab in Rijswijk. Zij moeten onderzoeken hoe Shell de zoektocht naar olie kan optimaliseren. Het megalaboratorium wordt ook de werkplek voor ‘een paar honderd extra technische experts’. Een deel van hen zal zich bezighouden met een nieuwe activiteit van het lab: onderzoek naar duurzamere ‘koolstofarme’ brandstoffen als biobrandstof en waterstof. Met de zesde vleugel is het lab in Noord vrijwel uitgegroeid. Het 80.000 vierkante meter grote complex met laboratoria, testhallen en kantoren heeft een onderzoeksbudget van 320 miljoen euro per jaar. Op facebookpagina Amsterdam Noord in het Nieuws tonen bewoners zich verheugd dat er meer onderzoek naar duurzame energie wordt gedaan. Van de mensen die reageren, is er één blij om een geheel andere reden: ,,Al die onderzoekers moeten met de pont! Misschien komt station Sixhaven nu eerder.” Vooralsnog houdt de gemeente vast aan het plan om niet eerder dan in 2021 op Overhoeks te beginnen met de bouw van dit extra station aan de Noord/Zuidlijn.

Back To Top
×Close search
Zoeken