skip to Main Content

Extra hulp voor kwetsbare jonge vrouwen

Seksueel Geweld Tegen Vrouwen Is Een Groot Probleem. Getroffen Vrouwen Ontvangen Extra Hulp

Stadsdeel West gaat extra hulp bieden aan meiden van (13 t/m 17 jaar) en jonge vrouwen (18 t/m 35 jaar) die te maken hebben gehad met seksueel geweld.

WEST – Met groepstraject ‘Together We Rise’ van The Phoenix Sisters gaat stadsdeel West extra hulp bieden aan jonge vrouwen tussen de 18 en 35 jaar die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Het stadsdeel wil op die manier een einde te maken aan de groeiende wachtlijsten voor psychologische hulp na seksueel geweld tegen jonge vrouwen. The Phoenix Sisters geeft (individuele) begeleiding, training en workshops op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast bieden zij begeleiding, ondersteuning en de nodige handvatten om seksueel geweld te verwerken.Deze maand start de eerste groep vrouwen. Het traject duurt acht maanden en biedt ondersteuning en contact met lotgenoten tijdens het verwerkingsproces. De vrouwen krijgen ondersteuning in de vorm van workshops, trainingen, groepssessies en individuele begeleiding. The Phoenix Sisters heeft hiervoor van het stadsdeel de Sociale Helden subsidie van €25.000 ontvangen.

Andere voorbeelden

Maar ook jongere slachtoffers worden niet vergeten. Zo zijn daar de Meidenhuiskamer en de Meidenbus. Deze samenwerking tussen programma WestBeweegt en Favela Street (een initiatief van oud-profvoetbalster Roxanne ‘Rocky’ Hehkaija) leert meiden tussen de dertien en zeventien jaar in zes maanden om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en bewuste keuzes te maken voor hun toekomst. In de huiskamer krijgen meiden in kwetsbare posities de kans om tot rust te komen en elkaar te ontmoeten op een besloten locatie,met professionele ondersteuning.

(Foto: Flickr / Tricia)

Lees ook:

Meedenken over schoolplein De Vindplaats

Back To Top
Zoeken