skip to Main Content

Extra geld voor Martin Luther Kingpark

Extra Geld Voor Martin Luther Kingpark

De gemeente gaat investeren in het Martin Luther Kingpark, het park waar straks De Parade weer staat.

ZUID – De gemeente heeft extra geld uitgetrokken voor drie parken in de stad. Een ervan is het Martin Luther Kingpark. Daarmee wil de gemeente al voorsorteren op de groei van de bevolking in de stad. Het plan is zeventigduizend woningen te bouwen voor 2040 en al die bewoners moeten ook recreëren in het groen. De vijf miljoen is voor een zogenaamde kwaliteitsimpuls Groen, waarmee behalve het park naast de Utrechtsebaan ook twee parken in Nieuw-West worden aangepakt. Onder andere wordt in het Martin Luther Kingpark het meubilair aangepast. Er komen nieuwe afvalbakken en speeltoestellen. Op de Amsteldreef wordt daarbij ook het asfalt vervangen voor klinkers.

Sport en spel
De Mirandaweide krijgt nieuw asfalt en bovendien worden de paden verlegd en de voetpaden bij de Amsteldijk vernieuwd. Daarbij worden de sport- en spelmogelijkheden aan uitgebreid. Het park werd in 2005 al eens gerenoveerd en kreeg in 2018 en 2019 een onderhoudsbeurt; het werd ook aan verschillende kanten toegankelijker gemaakt.

Reizende theaterfestival
Het Martin Luther Kingpark bestaat uit twee delen en wordt doorkruist door de Ring A10. Elk jaar wordt er het reizende theaterfestival De Parade gehouden. Op 9 augustus slaat het festival hier weer de tenten op.

Back To Top
×Close search
Zoeken