skip to Main Content

Expositie foto’s fotowedstrijd Zeeheldenbuurt 

De winnaars van de fotowedstrijd van de Zeeheldenbuurt zijn bekendVoor wie niet gewonnen heeft: inzenden voor de volgende editie kan tot en met september.  

WEST – De winnaars van de fotografiewedstrijd 2018 van de Zeeheldenbuurt hebben allemaal een plekje gekregen op een tentoonstelling in buurtcentrum Horizon in de Spaarndammerbuurt. Het was voor de derde keer dat de wedstrijd werd gehouden. Bewoners van de Zeeheldenbuurt, Jordaan, Prinseneiland, Staatsliedenbuurt en Amsterdam-West stuurden foto’s in. Uit 83 foto’s van 46 buurtbewoners koos de jury (bestaande uit Dominique Panhuysen en Peter Hermanides) vier foto’s. De makers zijn Bernadette Beunk, Ian van den Berk, Mattijs van den Bosch en Katharina Pöhlmann Hun foto’s zijn op tot eind september op groot formaat te zien in het buurtcentrum aan Hembrugstraat 156. Foto’s van alle inzenders zijn daarnaast op twee verzamelprints te zien. Uiteindelijk won Ian van den Berk de Juryprijs en Anneke van Beek de publieksprijs. Het thema van 2018 jaar was Om de hoek’. Foto’s dus van alledaagse gebeurtenissen of dingen die de fotografen hadden gezien op straat. Een foto van een buurman of -vrouw of een verrassende streep licht op een muur.  

Snapshots
De jury lette vooral op originaliteit, en op hoe het onderwerp in beeld gebracht was. Wie nieuwsgierig is naar de resultaten kan langskomen in het buurtcentrum. Bewoners van de Zeeheldenbuurt kunnen zich ook laten inspireren tot het meedoen aan de komende fotografiewedstrijd. Het thema is dan Snapshots. Vóór 22 september kunnen inzendingen – maximaal twee foto’s – worden gemaild naar: fotowedstrijd@telfort.nl 

Back To Top
Zoeken