skip to Main Content

Expeditie Vrije Ruimte van start in Noord

Iedereen Mag Meedenken Over De Invulling Van Expeditie Vrije Ruimte

De gemeente wil groene ruimte creëren om zoveel mogelijk bewoners de kans te geven om buiten sportief of creatief bezig te zijn. ’t Groene Veld in Noord is zo’n groene ruimte.

NOORD – De gemeente is bij gebied ’t Groene Veld gestart met Expeditie Vrije Ruimte. Deze biedt ruimte aan bewoners en maatschappelijke organisaties om diverse initiatieven te kunnen ontwikkelen. Gebied ’t Groene Veld is het terrein van de voormalige Rioolwaterzuiveringsinstallatie Noord en de naastgelegen slibvelden. De bewoners van Noord kunnen dit terrein de komende drie zomers gebruiken. Stadsdeelvoorzitter Erna Berends en wethouder Marieke van Doorninck gaven hiertoe symbolisch de sleutel van het terrein aan Vereniging de Verademing. Die vereniging is onderdeel van de Culturele Stelling van Amsterdam. Verschillende creatieve organisaties hebben zich hierin verenigd. Vereniging de Verademing gaat in samenwerking met de buurt het terrein inrichten. Van Doorninck: ,,Groene, vrije ruimte is schaars in Amsterdam. Het college wil daarom dat zoveel mogelijk mensen van het beschikbare groen gebruik kunnen maken. ’t Groene Veld moet een groengebied worden met ruimte voor kleinschalige activiteiten op het gebied van duurzaamheid, sport en kunst en cultuur. Het is mooi dat we vanaf vandaag met de eerste vrije ruimte van start zijn gegaan en we werken eraan om snel meer plekken in Amsterdam te realiseren.”

PepijnPad

Jongeren deden eerder al een oproep om ruimte te geven aan een eigen initiatief op het terrein, omdat zij door de coronamaatregelen minder sociale contacten hebben of zich zelfs eenzaam voelen. Zij hebben eerder het PepijnPad op het terrein aangelegd. Dat pad is aangelegd ter nagedachtenis aan Pepijn Remmers die vereenzaamde door de coronalockdown en drugs ging gebruiken. Hij had een tent neergezet (waar het PepijnPad nu langs gaat) met daarin een barbecue om zichzelf warm te houden. De combinatie van drugs en koolmonoxide die uit de barbecue vrijkwam werd hem fataal. De koolmonoxidemelder die hij had meegebracht heeft of niet gewerkt of Pepijn heeft hem niet gehoord.

(Foto: Flickr / Basil & Tracy Brooks)

Lees ook…

Wéér Iepenziekte in Vliegenbos

Back To Top
Zoeken