skip to Main Content

Exclusieve rondleiding in het Teylers

Het Pieter Teylers Huis Ondergaat Een Grootschalige Renovatie.

De renovatie van het Pieter Teylers Huis is bijna af. Hoog tijd om een select gezelschap een rondleiding te geven tijdens Open Monumentendag…

HAARLEM – Met de Open Monumentendag in aantocht openen verschillende monumenten in de stad hun deuren. Onder andere het stadhuis en de Doopsgezinde Kerk Haarlem doen dat. De Open Monumentendagen werden in Nederland voor het eerst in 1987 georganiseerd. Het doel is om publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. In vijftig verschillende landen worden soortgelijke evenementen georganiseerd. Ook het Teylers Museum opent op 11 en 12 september de deuren. Het museum organiseert exclusieve rondleidingen door het Pieter Teylers Huis. Voor het grote publiek is dat pas in december mogelijk.

Historische interieurs

Het Pieter Teylers huis is het voormalig woonhuis van de grondlegger van het Teylers Museum, Pieter Teyler van der Hulst. Het huis zit aan het Teylers Museum. Enkele ruimtes ervan behoren tot de best bewaarde historische interieurs van Nederland. Ook veel bouwkundige elementen zijn behouden. Het Pieter Teylers Huis wordt al sinds 2013 gerestaureerd, maar de restauratie is nu bijna klaar. Het bezoek tijdens de open monumentendag is gratis en te bestellen via openmonumentendag.nl. Het huis kan alleen bezichtigd worden met een ticket voor het museum. Het museumticket is op de open monumentendag gratis en te bestellen via de voornoemde website.

Beide dagen

De rondleidingen door het Het Pieter Teylers huis hebben op beide dagen plaats. De eerste rondleiding is steeds om 11.15 uur. Elk volgend uur daarop start een nieuwe rondleiding. De laatste is om 15.15 uur. De zondag zijn er ook rondleidingen door Teylers historische bibliotheek mogelijk.

(Foto: Studio Johan NIeuwenhuize)

Lees ook…

Restaurant Misverstand in Museum van de Geest

Back To Top
Zoeken