skip to Main Content

Eten voor het goede doel

Eet je in december bij restaurants als Happyhappyjoyjoy of Persijn, dan kun je iets doen om Amsterdammers met problemen te helpen.

OOST – In november en december geven veel mensen meer uit dan in andere maanden en gaan ze vaker uit eten. Helaas is die gezelligheid niet voor alle Amsterdammers weggelegd, denk maar eens aan mensen die vanwege financiële problemen op straat terecht dreigen te komen. Om deze Amsterdammers te helpen, hebben honderd lokale horecaondernemers zich aangesloten bij het initiatief StreetSmart. In de laatste twee maanden van het jaar vragen zij in hun restaurants gasten om één euro per rekening extra te betalen om dreigende dakloosheid te voorkomen en armoede aan te pakken. Het ingezamelde geld komt namelijk terecht bij HVO-Querido, een zorgorganisatie die al sinds 2004 kwetsbare burgers helpt om de regie over hun leven terug te krijgen, of andere organisaties die zich voor dezelfde doelgroep inzetten. Van de opbrengst wordt onder meer fruit en groente voor gezinnen in nood gekocht of worden er diners geregeld om families te laten genieten.

 

Ledenlijst

De restaurants die zich bij StreetSmart hebben aangesloten staan op streetsmart.nl. In Oost zijn onder meer Persijn, Bar Basquiat en Juniper & Kin lid van StreetSmart. Ketens met filialen in heel Amsterdam, zoals Meram (Turkse specialiteiten) en Happyhappyjoyjoy (Aziatische happen), staan ook op de ledenlijst.

[BIJSCHRIFT]

Restaurant Happyhappyjoyjoy aan de Oostelijke Handelskade

[BOL] StreetSmart:
Eén euro extra voor fruit en groente voor mensen in nood

Back To Top
Zoeken