skip to Main Content

Erasmus Universiteit meest inclusieve werkgever

Rick Brink (oud-Minister Gehandicaptenzaken), Judith Wiskie (HR Beleidsadviseur) En Bart De Bart (Oprichter Stichting Studeren & Werken Op Maat).

‘De Bart’ is dit jaar voor het eerst uitgereikt. En deze prijs voor de meest inclusieve werkgever ging naar de Erasmus Universiteit Rotterdam.

ROTTERDAM – De Erasmus Universiteit Rotterdam ontving ‘de Bart’. ‘De Bart’ is een prijs voor de meest inclusieve werkgever van Nederland. ‘de Bart’ is vernoemd naar Bart de Bart, de oprichter van Stichting Studeren & Werken op Maat. Dat is de stichting die het initiatief nam voor de prijs. De stichting heeft als doel young professionals met een arbeidsbeperking op weg te helpen naar een succesvolle toekomst. Ellen van Schoten, lid College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam liet weten: ,,Ik ben ontzettend trots dat we de eerste ‘de Bart’ award hebben gewonnen. Dit is een mooie erkenning en laat ook zien dat we op de goede weg zijn. We gaan door met deze aanpak om meer talenten aan onze organisatie te verbinden, want we willen laten zien dat inclusiviteit echt werkt.” Naast de Erasmus Universiteit waren ook de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit genomineerd. Bart de Bart: ,,Veel grote werkgevers zeggen dat het niet kan, maar de Erasmus Universiteit laat zien wat er mogelijk is. Wat dat betreft kunnen andere universiteiten hier een voorbeeld aan nemen.”

Een beperking

De Erasmus Universiteit heeft tot nu toe 54 banen gerealiseerd voor mensen met een beperking, en dit jaar hoopt de universiteit honderd banen te realiseren. Judith Wiskie, verantwoordelijk beleidsadviseur HR bij de universiteit nam de prijs tijdens het NPO Radio 1 programma Spraakmakers in ontvangst: ,,Ik wil de prijs opdragen aan alle leidinggevenden en in het bijzonder aan de collega’s met een arbeidsbeperking die deze stap hebben durven zetten.”

(Foto: Stichting Studeren & Werken op Maat)

Lees ook:

Scholencomplex voor duizenden studenten in Parkstad

Back To Top
Zoeken