skip to Main Content

Eigen plek onder de zon

Als het aan de Partij van de Ouderen ligt, komen er meer kleinschalige verzorgingshuizen in de stad, bijvoorbeeld in het Zonnehuis in Noord.

Omdat het kabinet besloot om ouderen langer thuis te laten wonen, zijn er de afgelopen tijd veel verzorgingshuizen gesloten. Wil van Soest, fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen (PvdO), pleit voor een verzorgingshuis nieuwe stijl, het ‘Hart voor Amsterdam Huis’. Zulke huizen moeten de basis vormen voor kleinschalige verzorgingstehuizen in diverse wijken.
Haar partij gaat in de gemeenteraad voorstellen om het eerste Hart voor Amsterdam Huis te openen in het Zonnehuis aan het Zonneplein. Dit monumentale gebouw werd gebouwd voor het verenigingsleven van vooral bewoners uit Tuindorp Oostzaan. Tegenwoordig vinden er veel theatervoorstellingen en concerten plaats. Met het verzorgingshuis wil de partij de samenhang in Noord bevorderen en ouderen een menswaardig bestaan geven ‘met meer aandacht, liefdevolle zorg en welzijnsactiviteiten’. 

Ter inspiratie kijkt Van Soest naar het Rotterdamse ‘Ben Oude Nijhuis’. ,,In deze huizen hebben bewoners een eigen appartement en eigen regie. Dit willen wij breed toegankelijk hebben, ook voor mensen met een smalle beurs.” 

Back To Top
Zoeken